Alexandra Cooreman, violon & Christia Hudziy, piano

Alexandra Cooreman & Christia Hudziy

Alexandra Cooreman, violon & Christia Hudziy, piano

Date

Vaux-Hall Summer geeft het publiek de kans om hulp te verlenen aan de beste solisten van de Muziekkapel Koningin Elizabeth en dit in allemaal een magisch kader.

De Muziekkapel Koningin Elisabeth, die op 12 juli 1939 werd ingehuldigd, is gekend voor haar opleiding van topniveau voor jonge, uitzonderlijke talenten. De Kapel biedt een uitmuntende artistieke opleiding van internationale allure aan, voorbehouden voor de allerbeste muzikanten (de muziekelite van morgen) in de disciplines piano, viool, cello, altviool, kamermuziek en zang.

Alexandra Cooreman
Alexandra werd in 2003 in Brussel geboren en bezit de Belgische en de Poolse nationaliteit.
Vanaf haar vijfde startte ze met vioollessen in de Muziekacademie van Sint-Agatha-Berchem. Ze nam deel aan de “Concours International Grumiaux”, “Kocian vioolwedstrijd” en de Muziekwedstrijd “Breughel” waar ze de eerste prijs won. Vanaf 2013 studeert ze in de Muziekkapel Koningin Elisabeth, met Augustin Dumay en Tatiana Samouil. Ze speelde ook solo met verschillende orkesten zoals het Chamber Philharmonic Orchestra Pardubice en L’Orchestre Royal de Chambre de Wallonie”waar ze meespeelde tijdens het kerstconcert in het Koninklijke Paleis en ook met het Philharmonic Orchestra of Sint-Petersburg in Saas-Fee. Alexandra werd meerdere keren geselecteerd voor de masterclassen met Augustin Dumay die door “The Masterclass Media Foundation” werden opgenomen. In februari 2016 en 2017 nam ze deel aan de International Music Academy of Yuri Bashmet in Sotchi. In september 2016 werd Alexandra geselecteerd voor de Muziek Kruistocht Koningin Elisabeth waar ze solo met het Gulbenkian Orchestra Lissabon speelde. In maart 2017, werd ze voor de Masterclass van Guiliano Carmignola geselecteerd. In december 2017, speelde ze in duo met Renaud Capuçon in Flagey met L’Orchestre Royal de Chambre de Wallonie. Vanaf oktober 2018, zal ze met Ana Chumachenco in Fundacion Reina Sofia, in Madrid studeren.

Sinds september 2013 studeert Alexandra aan de Muziekkapel Koningin Elisabeth, onder de hoede van Augustin Dumay.

Christia Hudziy
Geboren in een muzikaal nest in Lviv in Oekraïne, was Christia Hudziy voorbestemd voor een artiestencarrière.

Op 11-jarige leeftijd debuteerde ze als soliste met het Symfonisch Orkest van Lviv. Ze wordt onderscheiden en beloond voor haar parcours in Oekraïne met een presidentiële beurs. Ze vervolmaakte zich vervolgens in Frankrijk aan het CNSM van Parijs, ondersteund door de Fondation Nadia et Lili Boulanger, alsook aan het conservatorium van Lyon en Milaan. Christia is laureate van tal van internationale wedstrijden in Europa waaronder finaliste op de kamermuziekwedstrijd van het Koninklijk Concertgebouw (Amsterdam), en op de pianowedstrijd ‘Giovani Talenti – Pia Tebaldini’ sleepte ze de Speciale Prijs en de Eerste Prijs in de wacht, en ze won ook de internationale Yamaha-beurs.

Ze wordt geregeld uitgenodigd op diverse internationale festivals zoals La Roque d’Anthéron, Radio France en het Musée d’Orsay, Avignon, het Brussels Summer Festival, Festival du Vexin, …

Na een residentie van vier jaar aan de Muziekkapel Koningin Elisabeth, een prestigieuze instelling voor artistiek hoger onderwijs, opgericht door koningin Elisabeth van België en gericht tot jonge talenten van over heel de wereld, bouwt Christia Hudziy haar carrière als soliste en kamermuzikante verder uit door op te treden in Frankrijk, België, Nederland, Polen, Oekraïne en Engeland. Ze heeft onlangs als soliste gespeeld met de filharmonische orkesten van Londen, België en Osaka. Ze is tevens pianiste en coach aan de Muziekkapel Koningin Elisabeth, in de klas van Augustin Dumay, met wie ze geregeld speelt in kamermuziekverband.

http://musicchapel.org

18:00 > 18:45
Alexandra Cooreman, violon & Christia Hudziy, piano
° Franck Sonata voor viool en piano (22')
° Introductie & Rondo Capriccioso de Saint-Säens (9')
° Beethoven Sonata no. 3 voor viool en piano (17')