un peu été - een beetje zomer

EEN BEETJE ZOMER

Date

Reserveringen

UN PEU vzw presenteert voor 8 vrijdagen (3 juli - 21 augustus) een origineel programma.

Het brengt de twee belangrijkste muziekparadigma's samen: via twee podia op hetzelfde VAUX-HALL terrein, achter het Théâtre du Parc
- Oude/klassieke muziek/opera
- Rock/Jazz/electro en geïmproviseerde muziek

Een originele decoratie van vijf gigantische gouden bloembladen, 4 meter hoog gehesen, zal de Vaux-Hall ruimte sieren, terwijl "vliegende dichters" je oren zullen verrassen met hun mooiste lijnen. Eindelijk, volgens het programma, wanneer de schemering aanbreekt, wordt het licht video grafisch.

Dit alles in het gezelschap van voornamelijk Belgische kunstenaars (veelal uit Brussel) uit verschillende families en artistieke generaties. De Vaux-Hall verandert dan "UN PEU" in een "centrum van culturele schoonheid".

18:30: deuren open
19:00 : PIANO SOLO: Giovanni Di Domenico
Giovanni Di Domenico komt spelen op de piano van koningin ELISABETH. Hij improviseert een experimentele ballad voor solo piano in “ambi-ideation” (waarbij elke hand zijn eigen weg inslaat). Giovanni Di Domenico heeft een atypische levensloop: oorspronkelijk afkomstig uit Rome, leefde hij een Afrikaanse jeugd (tot adolescentie) in Kameroen, Algerije en Libië. We zullen beter begrijpen waarom zijn muzikale blik niet beperkt is tot westerse perspectieven en dat de artiest door middel van jazz de esthetische smaak voor de moderniteit van het toetsenbord en het luisteren tot uitdrukking zal brengen. Door deze aanpak zal hij een essentiële internationale pianist worden, naast musici als: Pak Yan Lau, Lynn Cassiers, João Lobo, Daysuke Takaoka, Toshimaru Nakamura. enz ... Ten slotte zal het ARS MUSICA-festival hem identificeren onder de elite pianisten door een biografie aan hem te wijden op hun site.
20:00 : ÉLECTROPICALE : Alek & Les Japonaises
Dit koppel is al meer dan tien jaar het mooiste liefde symbool tussen België en Japan. Gespecialiseerd in "dance gym tonic", hoe slagen ze erin om het publiek te laten dansen vanuit hun ligstoel? lukt het ze om COVID 19 te laten dansen totdat het virus op is? Kom je er in deze volgende aflevering achter?
21:05 : POPUTOPIAN : van Twolips (Matthieu Ha & Cayo)
Het paar Cayo Scheyven & Matthieu Ha, een Brusselse duo uit Nederland die niet wanhopen om ooit deel te nemen aan EUROVISION om Nederland te vertegenwoordigen. Ondertussen hebben ze net dit wonderbaarlijke festival georganiseerd in VAUX HALL en het is nog beter !!!. Ter gelegenheid van dit historische en mysterieuze moment hebben de twee artiesten een geheel nieuw repertoire samengesteld dat is toegesneden op dit geweldige evenement en getiteld: Pollen van hoop ie: Pollens de l’espoir. Matthieu Ha vergelijkt ook graag een concert met een voetbalwedstrijd ... Waar dit concert volgens hem de smaak zal hebben van een "kampioenscompetitie" finale en bovendien gewonnen zal worden met de intelligentie van het hart.
22:15 : DRUMS SOLO: Stéphane Galland
Stéphane Galland, de illustere drummer van AKA MOON en van het kingdom of Jazz. Degene door wie de ritmes zo vaak worden vermenigvuldigd als er handen en armen op de godin Vishnu zijn. Zijn speelplezier zal je beter beschermen dan een masker. Hij zal bij deze laatste gelegenheid optreden, de gave van een triomfantelijke improvisatie.
22:35 : VIDEO : Serge Goldwicht & Pierre Lebecque
"Oorsprong van tekenen"
Voor degenen die de kunstenaar Serge Goldwicht op zijn Facebook-pagina en via het scherm van hun smartphone willen volgen, kunnen eindelijk een film van een van zijn schilderijen geanimeerd zien, vanaf het gigantische scherm van de Vaux- Lobby. Zijn video zal vergelijkbaar zijn met het vuurwerk van schilderkunst en kunst.
23:00: Sluiting
Dichter boys: Alex Guillaume & Clément Delhomme