Fabien Hyon - Tenor

Fabien Hyon - Tenor

Fabien Hyon - Tenor

Date

Vaux-Hall Summer geeft het publiek de kans om hulp te verlenen aan de beste solisten van de Muziekkapel Koningin Elizabeth en dit in allemaal een magisch kader.

De Muziekkapel Koningin Elisabeth, die op 12 juli 1939 werd ingehuldigd, is gekend voor haar opleiding van topniveau voor jonge, uitzonderlijke talenten. De Kapel biedt een uitmuntende artistieke opleiding van internationale allure aan, voorbehouden voor de allerbeste muzikanten (de muziekelite van morgen) in de disciplines piano, viool, cello, altviool, kamermuziek en zang.

Fabien Hyon (France)
Fabien Hyon werd uitgeroepen tot ‘Révélation Classique Adami’ in 2015 en studeerde aan het Conservatoire National Supérieur de Musique de Paris in de klas van Malcolm Walker, waar hij in 2016 een Master d’interprétation behaalde. Dankzij zijn leergierigheid en brede belangstelling is hij goed thuis in een gevarieerd repertoire, gaande van de barok tot de hedendaagse muziek. Hij is verzot op de bühne, en treedt dan ook op zowel in opera (Il viaggio a Reims, L’Incoronazione di Poppea, La Carmélite, Candide, …), als in oratorium (Die Schöpfung, Marcuspassie, Petite Messe Solennelle, Elias, …), of nog binnen diverse kamermuziekensembles, o.a. in het Théâtre du Châtelet, La Comète-Scène Nationale de Châlons-en-Champagne, de Cité de la Musique, het Théâtre Impérial de Compiègne en op het festival Musica in Straatsburg, waardoor hij de muzikale en menselijke contacten kan opvoeren en zijn liefde voor zang en het woord kan delen. De komende maanden is hij o.m. te horen in de rol van Séleucus in Stratonice van Méhul, alsook in een dubbele rol in Kamchatka, een opera van Daniel D’Adamo, die in januari 2017 in Parijs zal worden voorgesteld.
Sinds september 2016 studeert hij aan de Musiekkapel Koningin Elisabeth, onder leiding van José van Dam.

http://musicchapel.org

16:00 > 16:45
Fabien Hyon, tenor