Klankreis - Athene

Voyage sonore

Klankreis - Athene

Date

/!\ Opgelet: andere uren
Een multifone installatie staat middenin de Vaux-Hall in een cirkel opgesteld en laat de klanksfeer van een bepaalde plek weerklinken.

Een klankrijke installatie staat middenin de Vaux-Hall in een cirkel opgesteld en laat de klanksfeer van een bepaalde plek weerklinken.
Die klanksfeer werd opgenomen met de Ambiosonic-technologie waarmee een driedimensionaal klankbeeld opnieuw kan worden weergegeven. Zo geeft de installatie de toehoorder het gevoel dat hij via zijn gehoor op een heel andere plek belandt. De klankruimtes verschillen elke vrijdag met telkens een andere reisbestemming binnen "het Europa van de 12", een historische verwijzing naar het Verdrag van Brussel, de voorloper van de Europese Unie. Het gaat dus tegelijk om een klankervaring, een reis én een eerbetoon aan de rol die onze hoofdstad speelde en nog steeds speelt in de Europese Unie.
Om volop te genieten van deze muzikale onderdompeling en via het gehoor op reis te gaan, kan het publiek zich vrij bewegen rondom de installatie of zich neervlijen in het centrum van de cirkel.

18:00 > 19:00
Heruitzendig stad: Athene
www.ftrsnd.com