Riana Anthony, cello & NN, piano

Riana Anthony

Riana Anthony, cello & NN, piano

Date

Vaux-Hall Summer geeft het publiek de kans om hulp te verlenen aan de beste solisten van de Muziekkapel Koningin Elizabeth en dit in allemaal een magisch kader.

De Muziekkapel Koningin Elisabeth, die op 12 juli 1939 werd ingehuldigd, is gekend voor haar opleiding van topniveau voor jonge, uitzonderlijke talenten. De Kapel biedt een uitmuntende artistieke opleiding van internationale allure aan, voorbehouden voor de allerbeste muzikanten (de muziekelite van morgen) in de disciplines piano, viool, cello, altviool, kamermuziek en zang.

Riana Anthony
Riana Anthony, geboren en opgegroeid in Yamagata, Japan, kreeg haar eerste cellolessen op 9-jarige leeftijd van haar moeder, Lifen Anthony, en celliste Sumiko Kurata.

Riana debuteerde bij het toenmalige Honolulu Symphony Orchestra toen ze 12 jaar was, kort nadat ze verhuisd was naar Hawaï, en sindsdien treedt ze op als soliste en kamermusicus doorheen Noord-Amerika, Europa en Azië. In 2014 mocht ze optreden met het Shanghai City Symphony Orchestra als soliste in hun vertolking van Dvoraks Celloconcerto. In datzelfde seizoen voltooide ze een recitaltournee in China, met een solo-optreden in de Future Masters Concert Series in het Oriental Arts Center in Shanghai. In 2016 debuteerde Riana bij het Kennedy Center en gaf ze solorecitals in de VS, China en Denemarken. Eind 2016 bracht Riana het Tweede Celloconcerto van Kabalevski ten gehore, met het Northwestern University Symphony Orchestra, onder leiding van maestro Victor Yampolsky. Riana beschikt over een beurs van de Jerome and Elaine Nerenberg Foundation en heeft de Eerste Prijs in de wacht gesleept van de Samuel and Elinor Thaviu String Performance Competition 2017. Riana ontving een fellowship van het Aspen Music Festival en nam deel aan festivals, waaronder het Rome Chamber Music Festival, Amelia Island Chamber Music Festival, Gstaad String Academy, PyeongChang Music Festival en het Moritzburg Festival. Riana heeft een bachelordiploma aan het Robert McDuffie Center for Strings behaald en volgt een masteropleiding aan de Northwestern University Bienen School of Music, bij Hans Jørgen Jensen.

Sinds september 2017 is Riana artist in residence aan de Muziekkapel Koningin Elisabeth, in de celloafdeling onder leiding van Gary Hoffman.

Beurs van BAEF

http://musicchapel.org

18:00 > 18:45
Riana Anthony, cello & NN, piano