Tanguy Parisot - Altviool

Tanguy Parisot - Alto

Tanguy Parisot - Altviool

Date

Vaux-Hall Summer geeft het publiek de kans om hulp te verlenen aan de beste solisten van de Muziekkapel Koningin Elizabeth en dit in allemaal een magisch kader.

De Muziekkapel Koningin Elisabeth, die op 12 juli 1939 werd ingehuldigd, is gekend voor haar opleiding van topniveau voor jonge, uitzonderlijke talenten. De Kapel biedt een uitmuntende artistieke opleiding van internationale allure aan, voorbehouden voor de allerbeste muzikanten (de muziekelite van morgen) in de disciplines piano, viool, cello, altviool, kamermuziek en zang.

Tanguy Parisot (1989, France)
Op zesjarige leeftijd begint Tanguy Parisot met altviool aan de École Nationale de Musique van Brest. Hij zet zijn muzikale opleiding voort bij Françoise Gnéri aan het Conservatoire à Rayonnement Régionale van Rueil-Malmaison, waar hij in 2008 zijn eerste prijs voor altviool in ontvangst mag nemen, met unanimiteit en felicitaties van de jury. In juni 2015 voltooit hij zijn opleiding in de tweede cyclus (grote onderscheiding) aan het CNSM van Parijs. Hij geeft zich geheel aan de kamermuziek, en is dan ook stichtend lid van het Quatuor Hestia. Hun vreugde om samen te spelen vertaalt zich in een energiek en expressief spel, waardoor ze in 2010 de ereprijs behalen van de Concours International Léopold Bellan en over de beurs ‘5 à 7 d’Arradon’ kunnen beschikken, in het kader van de wedstrijd van de Fnapec in 2011. Van 2012 tot 2014 vervolmaken ze zich in de klas van het Quatuor Ysaÿe aan het Conservatoire à Rayonnement Régional van Parijs. Dankzij zijn engagement kan hij deelnemen aan de Académie de l’Orchestre de Paris, en optreden met het Ensemble Calliopée, het Secession Orchestra, het Ensemble 2e2m en het orkest ‘Les Dissonances’.
Vanaf september 2015 maakt Tanguy deel uit van de artiesten in residentie van de Muziekkapel Koningin Elisabeth, onder de hoede van Miguel da Silva.

http://musicchapel.org

16:00 > 16:45
Tanguy Parisot, viola & Olga Kirpicheva, piano
R. Schumann, Märchenbilder for piano & viola, op. 113
R. Clarke, Sonata for viola & piano